Tova Jublar
Max Nordlinder

Max Nordlinder

Gästtipparen: ”Det kostar skjortan”

Share on facebook
Dela
Share on twitter
Dela

Tova Bengtsson, en av Sveriges bästa montéryttare och har de senaste veckorna vunnit två raka lopp med Starkeeper. Landets just nu snabbaste montéhäst på 1690 och 2140 meter.
Med flertalet sjuor i bagaget är hon en populär tippare på ATG tillsammans. Här är hennes tankar inför imorgon. Och glöm inte, du kan också vara med på Tovas system.

– Finaler på V75 och på förhand favoritbetonat. . Men där finns även favoriter att fälla i form av Disco Volante som inte är distansgynnad och Strong Heartbeat som kan bli snuvad på ledningen. Vi ger det ett försök, säger hon till Stallskriket.nu

V75-1: Ston som hittat formen i Frankrike
Några av de bästa stona i Sverige gör upp om segern i det inledande loppet. Här skulle man kunna gå kort med 3 Hevin Boko och 4 Ultra Bright. Men i de senaste loppen presterade dessa något sämre än vad de borde. Därför garderas kupongen upp med mycket intressanta 1 Golden Tricks från Daniel Redén stall. Med på kupongen tas även speediga 6 Unique Juni som hittat formen nere i Frankrike på slutet men också 7 I love Paris som har visat på bra kunnande, skrällchans och Björn Goop.

V75-2: Spik of Everything
5 King of Everything är omgångens bästa spik. Denna hästen verkar för dagen ostoppbar och har det mesta i form av startsnabbhet, styrka och vilja av stål. Det är faktiskt ingenting som talar emot att denna hästen vinner avdelning två. Motståndet är inte det bästa och Claes Svensson är en duktig tränare som säkerligen har gett hästen bäst tänkbara förberedelser inför detta.

V75-3: Dansar vi Disco till fel distans?
5 Disco Volante har underpresterat på den aktuella distansen tidigare. Körandes Ulf Ohlsson har sagt att han har kört på ett felaktigt sätt med hästen de gånger han inte vunnit och kommer idag låta hästen springa på i spets. Skulle han underprestera igen trots detta så finns det två hästar bakom som kommer vara med i slutstriden i form av 6 Gareth Boko och 11 Elian Web.

V75-4 Syrran håller nivån uppe
I skrivande stund ligger 2 American Hill (nedstruken till spår 1) på enbart 25%! Har spelarna missat den senaste insatsen på V75? Lillasystern till Cambo Bahia kommer att köras offensivt från Lugauers stall som är i toppform. Stallet har startat 18 gånger på V75 detta året varav 8 av dessa slutat med seger! Skulle man vilja gardera detta loppet så är speediga 9 Shutter Island och 11 Velegance bortglömda.

V75-5 Finland dominerar
Här skulle man kunna spika 5 Man at Work som gjorde en overkligt bra insats senast. Chansen är stor att han vinner detta lopp med, men 7 Martin De Bos från Petri Puros formstall och den välkände och urstarka 9 Grainfield Aiden ska med vid gardering. Finland dominerar helt enkelt i lopp fem.

V75-6 Snabba hästar kommer pressa favoriten
Här har vi återigen en riktigt klasshäst i form av 3 Strong Heartbeat. Hästen gillar spets och kommer med säkerhet att gå där igen. Han är dock inte riktigt snabb från start som man hade önskat och kan också agera en aning loj. Det är finns en del speediga hästar med i fältet som skulle kunna göra livet surt för Westholm och 5 Strong Heartbeat.
1,2,4,6,7,10,11 är hästar som har kapacitet för att kunna vinna detta loppet bakom den stora favoriten. Vi garderar brett för att få lite utdelning, 11 Inez Alki gjorde ett kanonlopp senast och intrycket på slutet på 6 Image Rapida har varit bra.

V75-7 Ett lopp som kostar skjortan
Här hittar vi omgångens mest öppna lopp på förhand. 6 Burning Man är inte det minsta startsnabb och kan komma att hamna illa på det. Det finns inte heller så stor chans att denne blir släppt till ledning över 2140m och har då stor risk att få loppet utvändigt ledaren. Loppet är fullt med bra hästar där de flesta varit med på V75 förut och presterat bra. 2 Adde S.H. har hittat formen igen efter en tids svacka och man ska inte glömma att hästen var med i Sprintermästaren förra året! 5 Star Costashorta gjorde en grym prestation på V75 så senast som sjunde Mars och kommer med stor sannolikhet få samma förutsättningar idag – spets och barfota runt om. Vill man inte göra ett lås på dessa tre hästar kan man strecka på så långt man har råd.

Systemförslag:
V75 1: 1-3-4-6-7
V75 2: 5 King of Everything
V75 3: 5-6-11
V75 4: 2 American Hill
V75 5: 5-7-9
V75 6: 1-2-3-4-6-7-10-11
V75 7: 1-2-3-4-5-6-7-10-11
1800:-

Tovas Kanon och Värsting finns att hitta i länken nedan:
https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21496?andelsspel=97855
https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21496?andelsspel=97856

V86: Spikar till sju procent

V86 på Bergsåker och Solvalla. Då finns en superspik till sju procent.Och ett bortglömt drag som var tvåa bakom Green Mamba senast. Superspiken: V86-7 Just

Läs Mer »