Max Nordlinder

Max Nordlinder

V75 Axevalla ”Spikar oavsett vad”

Share on facebook
Dela
Share on twitter
Dela

V75 på Axevalla.
Stallskriket har hittat en given spik, som bara kan fälla sig själv.
Vad mer behöver vi veta?
Ett långt upplopp, hästarna på bakspår kommer få chans att hinna ikapp.


V75-1
Besviken när 2 Hobby De L’iton blev struken. För plötsligt höjdes procenten på 8 Nero Maximus. Fyra segrar på nio starter 2019 och ständigt starka prestationer i tuffa lopp visar kapacitet. 1 Rocky Tilly är bäst i spets och möter sämre hästar nu än senast på finalerna i Solvalla. Kan mycket väl leda runt om. 7 Burning Man och Örjan Kihlström kan vara en oslagbar kombination, men motståndet är betydligt tuffare nu. 5 Ingo och 9 Önas Nougat är två hästar att ta med om plånboken tillåter.

V75-2
4 Choco Garline är snabb ut och tittar du i lopparkivet kommer du bli imponerad. 7 Carlon Ken kliver ner i klass och galoppen senast får ses som en plump i protokollet. 11 I.T Inventor gick bra bakom Zenzero Jet senast och Magnus A Djuse upp gör ju saken inte sämre. Fjärde hästen som skulle få plats på kupongen är formsvaga 12 Högstenastalldräng. Det är en fin häst men har inte fått till det alls på slutet.

V75-3
2 Zenzero Jet låg i dödens senast, fick till sist nog och bara drog ifrån. Vilken klassklättrare det är och Klass I är bara början. Men är väldigt hårt spelad och han är ju ingen katapult från start. 6 Image Rapida är omgångens drag och är i superform – till runt fem procent. 5 Leonas Sami är i sin livsform, med två raka. 8 Inez Alki har vunnit på V75 och det mot fina hästar. Löser sig läget är det en potentiell miljonrensare. 1 Bear Amarante blev trea på V75 senast i ett bra sällskap – spelad till noll procent…

V75-4
Vad talar emot 12 Viola Grif? Galoppen. Efter insatsen på V86 senast skrev jag ner i mitt anteckningblock: ”Spika Viola Grif nästa gång oavsett vad.” Som hästen gick på upploppet var njutbart. Nu eller aldrig säger jag för Viola Grif.

V75-5
Lägsta klassen eller skräll-klassen om ni så vill. 5 Brandy Flame skulle mycket väl kunna leda vägen runt och Svante Båth är väldigt positiv. 4 Vitro Diablo är given, och utmanar om spetsen. Här kan det bli körning. Då tror jag att 1 Ace To Play får en fin smygresa och då blir han betydligt farligare än åtta procent.

V75-6
26 oktober: 3 Velvet Gio vinner mot Racing Mange och Ringostar Treb – på Jägersro. En superskräll och en imponerande prestation. Nu är läget annorlunda. Magnus Dahlens häst är favorit och blivit lite mer härdad i travmeckat Frankrike. Men lite väl hårt spelad ändå?

Det är lätt att glömma bort 6 Stepping Spaceboy som under vintern var Sveriges kanske bästa häst. Jag tror han når till spets och där vinner han 75% av gångerna. Men det finns två hästar som gynnas av det väldigt långa upploppet: 7 Olle Rolls varit bra under en längre tid och 12 Gareth Boko. Gareth Boko gick upp och försökte vinna utvändigt om Elian Web senast, det gör inte så många hästar februari 2020. Inte ens Propulsion.

V75-7
All respekt åt Peter Ingves. Men nu är det Erik Adielsson som kör 10 Martin De Bos. Hade oturen att få dåliga ryggar senast för annars hade han nog hunnit fram på Reverend Wine. Spikförslag. Men det går inte att blunda för 7 Granfield Aiden. Som kommer gå upp i dödens och pressa den som får spets i början. En evighetsmaskin som förtjänar vila, man blir nästan förbannad att han startar hela tiden. För hästens skull alltså.
9 Pastor Power har inte tur med spårlottningen men blev faktiskt tvåa i silverfinalen på Solvalla. Lite bortglömd.

Stora systemet: 2880 x 0.5 = 1440 kronor
V75-1: 1,5,7,8
V75-2: 4,7,11,12
V75-3: 1,2,5,6,8
V75-4: 12 Viola Grif
V75-5: 1,4,5
V75-6: 3,6,7,12
V75-7: 7,9,10

Lilla Systemet: 476 x 0.5 = 288 kronor
V75-1: 1,7,8
V75-2: 4,7
V75-3: 1,2,3,4,5,6,8,10
V75-4: 12 Viola Grif
V75-5: 1,3,4,5,8,9
V75-6: 3,6
V75-7: 10 Martin De Bos

V86: Spikar till sju procent

V86 på Bergsåker och Solvalla. Då finns en superspik till sju procent.Och ett bortglömt drag som var tvåa bakom Green Mamba senast. Superspiken: V86-7 Just

Läs Mer »