Max Nordlinder

Max Nordlinder

”Förvånad hur bortglömd hon blev”

Share on facebook
Dela
Share on twitter
Dela

Två raka skrällsegrar på V75. 
Nu är det ingen spelare som glömt bort bort Dancin In The Rain
– Jag blev förvånad över hur bortglömd hon blev i senast, säger Håkan K Persson till Stallskriket.nu

Tre dagar innan julafton spurtade Dancin in The Rain hem V75-segern på Halmstad. Det var en riktig skräll.
Två veckor senare på Jägersro var det dags igen. Muscle Hill-avkomman kom som en flygande raket på upploppet och skrällsegern var åter ett faktum. Men på lördag är han inte längre en skräll utan en av favoriterna.
Halmstadtränaren Håkan K Persson har sitt stall i form och segrarna avlöser varandra. 
– Man känner det i träningen att formen är där. Jag vet inte riktigt vad det beror på men ofta går alla bra när det blir lite form på en häst. 

Hur ser du på chanserna i V75-1 från spår sex? 
– Hon har gjort allt rätt sen hon kom till oss. Hon klättrar i klasserna men klarar sig bra. Jag har svårt att se vem som är värst emot men jag skulle nog säga 9 Ivana Boko (Marc Elias). 

Blir det en tredje raka seger?
– Det är min förhoppning. Jag blev förvånad över hur bortglömd hon blev senast. Jag förstod redan innan att hon skulle göra det bra.

Vad betyder det att vinna på V75? 
– Det syns framför allt med sms och samtal. Jag har ju haft ett större stall innan och det är skönt att visa att man har nivån. 2020 känns som ett ljus år, med lite fler hästar.

2019 var annars ett krångligt år för Dancin In The Rain. Det blev inte en start på över 14 månader när Håkan K Persson tog över hästen från Timo Nurmos.
– Det är samma ägare på en häst som jag tränar här och de hade kört fast. Hon har haft problem med skador hela året. Så jag fick chansen och det har ju fungerat bra.

På lördag kör Stefan Persson Dancin In The Rain, det är Håkans bror. Stefan, som under 2020, kommer satsa mer på kuskkarriären, han är en av landets bästa formkuskar med sju segrar på sina 39 senaste starter.- Det var jag som drog in honom i travet, så det är kul att han ska satsa mer nu och kör Dancin In The Rain.

V86: Spikar till sju procent

V86 på Bergsåker och Solvalla. Då finns en superspik till sju procent.Och ett bortglömt drag som var tvåa bakom Green Mamba senast. Superspiken: V86-7 Just

Läs Mer »