Max Nordlinder

Max Nordlinder

Henriette Larsen: ”Jag hoppas på minst en seger”

Share on facebook
Dela
Share on twitter
Dela

Fyra hästar – och två riktiga toppchanser.
Räkna med Henriette Larsen, 23, på V75 i Kalmar.  
– Jag har gjort bra resultat i Kalmar som är en av mina favoritbanor, säger hon till Stallskriket.nu


2019 var ett år av framgångar för Sveriges nya travstjärna från Halmstad. 
46 segrar och 4 322 900 kronor i inkörda pengar. 
Henriette Larsen har gått från att vara lärling till att möta eliten varje dag. 

På lördag i Kalmar är hon en av spelarnas nyckelkuskar.
Och hon trivs på Kalmar. 
– Halmstad är nummer ett, sedan kommer Kalmar. Jag trivs där, säger Henriette Larsen.
Hon startar med fyra hästar. Två av dem beskriver hon som vassa chanser och en som outsidern i loppet.

V75-1, 14 Apple Rose, som i december vann på V75: 
– Jag känner inte hästen så väl. Men jag vet att hon vunnit på V75 tidigare. Men det är ett stolopp och då brukar man behöva ha lite tur. Det är inte omöjligt, men på pappret är det några hästar som jag rankar före. 

V75-4, 14 Vikens Fingerprint, favoriten i loppet: 
– Det blir kul att köra den igen. Jag har gjort det en gång tidigare och då blev det seger på V75 i Halmstad. Det är en häst som är tuff och tål att göra mycket jobb själv, det är den bästa hästen i gänget och är på väg mot stoeliten.

V75-5, 3 Secret Mission, som hon känner mycket bra. 
– Det här är en häst jag verkligen gillar. Secret Mission kan alla köra. Hästen är aldrig jobbig och gör alltid sitt bästa. Secret Mission ska räknas tidigt för jag kommer köra den till ledning och utgångsläget är perfekt. Det är väl Nicky Flax emot, den gillar att få rygglopp. Det får den nu. Jag ser ingen annan som kan utmana om spetsstriden. Det är en väldigt bra chans om han är som han brukar.

V75-7, 8 Randemar R.D, en topphäst i bronsdivisionen. 
– Jag hade trott mer på honom om det var längre distans. 1 640 meter är inte hans grej och spår åtta är inte så kul. Hästen är mer snabb än stark och det kan bli mycket orosmoment. Formen är det absolut inget fel på men det finns lite galopprisk när det går för snabbt.

Så, vem är din bästa chans och hur många segrar blir det på lördag? 
– Secret Mission, helt klart. Jag hoppas på minst en seger men det kan faktiskt bli fler för jag har fina hästar på lördag. Vikens Fingerprint är inte borta heller. Men jag brukar säga att man inte är bättre än sin häst i loppet. 

V86: Spikar till sju procent

V86 på Bergsåker och Solvalla. Då finns en superspik till sju procent.Och ett bortglömt drag som var tvåa bakom Green Mamba senast. Superspiken: V86-7 Just

Läs Mer »