Flash Hålleryd i stallet
Max Nordlinder

Max Nordlinder

Veckans Stallskrik: ”Flash Håleryd är bättre än någonsin”

Share on facebook
Dela
Share on twitter
Dela

Tränaren Ulf Stenströmer tar med sig två hästar till V75 i Gävle.
Flash Håleryd och Digger Lord i första avdelningen.
Och han varnar för ett ordentligt stallskrik.
– Flash Håleryd är i bättre form än någonsin, säger Ulf Stenströmer, 45, till Stallskriket.nu


Silverdivisionen och 1 640 meter inleder V75 i hockeystjärnans Nicklas Bäckströms hemstad Gävle.
Flash Håleryd är i toppslag från ett perfekt spår fyra. 
En skräll direkt i V75? 
Ja, det tror i alla fall tränaren Ulf Stenströmer.

Flash Håleryd körs av stjärnkusken Örjan Kihlström.
– Det blir intressant. Örjan valde faktiskt Flash Håleryd före en annan häst. Någon kan ha tipsat Örjan om att formen är väldigt bra, för han är toppen att köra. Egentligen skulle Carl Johan Jepson köra honom, men han hade lovat Stefan ”Tarzan” Melander att köra Thrust Control.
Hur bra form har han?
– Han är bättre än någonsin i min regi i alla fall. Han sprutar jättefint och hade faktiskt blivit tvåa i Oslo om inte Digger Lord kommit i vägen faktiskt.
I de här sammanhangen kör man mest på chans och hoppas på överfart. För några veckor sedan hamnade han utvändigt om Ebony Boko och gick en väldigt bra tid.

Finns det något annat som är intressant?
– Vi kommer köra med norskt huvudlag som vi fäller ner strax innan start. Han kör utan käkremmar, för det tycker han är så jävla kul att göra. Han ser lite rolig ut när han springer.

Ulf Stenströmer tog över Flash Håleryd efter Untersteiners
– Han blev sjuk när han tränade i Frankrike och det var osäkert om han skulle komma tillbaka. Så Johan och Peter Untersteiner släppte honom då de inte trodde han kunde komma tillbaka i samma form. Nu när han är det är de väldigt glada och är alltid de första som gratulerar oss när det går bra. Flash Håleryd gör alltid sitt bästa och ägarna är väldigt nöjda även om han inte vinner ihjäl sig.

Du har även Digger Lord med i samma lopp, hur ser chanserna ut?
– Det blev tack och god natt när spårlottningen kom och han fick spår elva. Digger Lord var grym i flera lopp i bronsdivisionen med fina spurter. Senast han startade på V75 var i Norge och då var han sämre än vanligt. Men banan var inte bra, så han är förlåten. På lördag är de inte heller rätta distansen, men vi kör barfota och testar. Vi får sikta in oss på en matlapp och att det blir lite körning där framme.

Flash Hålleryd:
Ålder: 7 år
Starter: 51, 7-6-11
Insprungna pengar: 1 360 010

V86: Spikar till sju procent

V86 på Bergsåker och Solvalla. Då finns en superspik till sju procent.Och ett bortglömt drag som var tvåa bakom Green Mamba senast. Superspiken: V86-7 Just

Läs Mer »