Max Nordlinder

Max Nordlinder

Snabbskriket: Den glödande spiken

Share on facebook
Dela
Share on twitter
Dela

Dubbla V75-omgångar på Eskilstuna.
Lördagen är öppen. Men spiken är stängd.
Vi rycker plåstret direkt i första avdeningen.


Du vet att du kan följa oss på Twitter och Facebook? Följ Stallskriket_nu

Spiken:
V75-1
Vi tar fram hammaren direkt och spikar 6 Burning Man. Han är rejäl, stark på upploppet och kommer klättra i klasserna inom en snar framtid. Senast blev han tvåa bakom suveräne Ike Schermer, han flög fram på upplopet likt en katapult. Peter Untersteiner kommer styra Burning Man till ledningen rätt fort och då kommer 7 Man At Work på utsidan, därifrån vinner han inte. Varningens finger för 1 Mr Clayton J.F och 2 Falcom Am, två startsnabba hästar som kommer köra om ledningen. 1 Mr Clayton J.F börjar bli den eviga förloraren, elva starter 2019 och 10 pallplatser. Noll segrar. Är det dags nu? Nej, han blir tvåa.

Låset:
V75-2
Det säkraste låset är inte ett Franz Jäger utan det är 9 Ural och 5 Esprit Sisu. Efter galoppen senast är hela skaran runt Ural förstås besvikna, men bara upp på hästen igen. Nu är motståndet annorlunda och från spår nio är det ingen galopprisk. Är han lika bra som vanligt är han garanterat med i topp. Esprit Sisu är den tuffaste motståndaren. Har varit lysande hela året och en tredjeplats bakom Milliondollarrhyme senast är inget att skämmas över. När upploppet kommer är de nog dessa två som gör upp om det. 3 Hazard Boko och 7 Perfect Dynamite snackas ofta upp inför loppen. 6 Pastor Power har fin kapacitet om man garderar upp.

Guldloppet:
V75-3
Det har bjudits på tuffare guldlopp än det Eskilstuna bjuder upp till på lördag, men bra spännande blir det. Bäst på pappret är 5 Milligan’s School, kortdistans är dock inte hans bästa distans. Det öppnar för uppstickare. En annan Stefan ”Tarzan” Melander häst i loppet är 1 Zack’s Zoomer, som är snabb ut och borde kunna hålla upp ledningen länge. Vi tar med. 8 Mack Dragan är ett givet streck som är spurtsnabb. 11 Pastore Bob har ett tufft utgångsläge, men en klasshäst som är härdad i tuffa lopp. Vi väljer hellre 9 Disco Volante än 2 Food Money och 3 Lucifer Lane som är överspelade.

Helgarderingen:
V75-5
Om nästan alla lopp är svårtippade på lördag så är fjärde avdelningen värst. Ett stolopp för hästar som tjänat in högst 360 000. Vi gillar 7 Miss Silver, gör nästan alltid bra lopp och har vunnit tidigare på V75. Vi skrev om 11 Mattie tidigare i veckan, med några månaders vila blir att räkna med. 10 True Devotion är ofta långt fram på V75. Ta med. Den som har stor plånbok gör rätt i att strecka på. Knappt så Ove Sundberg skulle spara in något här.

Stallskriken: Tre bästa skrälldragen
V75-2
10 Very Charming
Ingen av hästarna i loppet har tävlat på 3140 meter, undantaget är 10 Very Charming. För nästan en månad sen krossade han sitt motstånd på ett suveränt sätt med stor segermarginal, på just det: 3140 meter. Visst, klassen på loppet går att diskutera – men vi blev charmade av insatsen. Lägg till att flera av hästarna är orutinerade, här kan det skrälla. 11 Cambria och 4 Imola Boko är också två skrälldrag som vi tar med.

V75-4
5 Krakas
På Breeders´Crown semifinalen var 5 Krakas ute på lite för hal is. Men nu är motståndet mer överkomligt i ett öppet lopp. När tränaren Jan-Ove Olsen ger klartecken att Krakas kommer laddas, då sätter vi oss ner i båten och hänger med. En av flera som kan vinna.

V75-6
9 Vikings Preacher
8 Whipped Eggs går mot toppformen och är en given första häst. Men är han inte lite hårt spelad? Vi gillar 9 Vikings Preacher. Visst de senaste resultaten sticker inte ut, men går alltid tuffa lopp och har en löjligt hög kapacitet när allt klaffar. Glöm heller inte 13 Doctor Doxey Zenz, är det inte dags snart för en seger? Vi jagar och väntar in den.

Avslagen: Två hästar vi inte betalar för
V75-3
2 Food Money
En fin elvaårig valack som är härdad. Men är just nu andrahandsfavorit – vi förstår ingenting!
Finns flera bättre hästar i fältet som är spelad till betydligt lägre. Vi tror inte att han vinner över Zack’s Zoomer i starten. Det riskerar att bli en tuff resa.

V75-7
10 Linus Boy
En snackhäst som är tillbaka efter en längre vila. Motståndet i V75-avslutningen är tuff, Björn Goop kan trolla, de vet vi. Men inte nu. För högt spelad.


Stora Systemet:

2160×0,5= 1080 krornor
V75-1: 6 Burning Man
V75-2: 1,4,6,8,10,11
V75-3: 1,5,8,11
V75-4: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15
V75-5: 7 Istanbul Boko
V76-6: 8,9,13
V75-7: 5,9

540×0,5= 320 kronor
Lilla systemet:
V75-1: 6 Burning Man
V75-2: 1,4,6,8,10
V75-3: 1,5,8,11
V75-4: 3,4,5,6,7,10,11,14
V75-5: 7 Istanbul Boko
V76-6: 8,9
V75-7: 5,9

V86: Spikar till sju procent

V86 på Bergsåker och Solvalla. Då finns en superspik till sju procent.Och ett bortglömt drag som var tvåa bakom Green Mamba senast. Superspiken: V86-7 Just

Läs Mer »