Max Nordlinder

Max Nordlinder

Snabbskriket: Vad är en guldstrid mot jackpot?

Share on facebook
Dela
Share on twitter
Dela

Guldstrid i allsvenskan, då börjar matcherna 13.00
För de vet att det är jackpot igen på Solvalla och V75.
Snabbskriket ger dig allt du behöver veta inför helgens viktigaste höjdpunkt. Som börjar 16.20

Du vet väl att vi finns på Facebook och Twitter? Följ Stallskriket_nu så missar du aldrig våra senaste tips och intervjuer!

Spikarna: 
V75-1
Superhästen 3 Ural är något utöver det vanliga, tränaren Susanne Richter avslöjade sina mål till oss i veckan med Ural: ”Innan jag avvecklar har jag en dröm att få vara med på Elitloppet med honom.” När vi såg Ural senast känns drömmen väldigt realistiskt. På upploppet gled han bara undan på ett galet skönt sätt, med krafter kvar. Vi tror på repris igen, men om någon ska utmana lyfter vi fram 10 Partizan Face – totalt bortglömd.

V75-3
Det blir en häftig match mellan 3 Mellby Free och 6 Une Etiole Gar. Vi tar ställning och det är ett givet val, 3 Mellby Free såklart! Hon galopperade när hon var på väg mot SM-guldet för ston. Varför? De vet inte ens stallet själv. Förmodligen bara ett olycksfall i arbetet för är hon på topp, då krävs det mycket för att slå henne tillsammans med Björn Goop.

Låset:
V75-6
Låt resultatraden på 12 Gigant Shadow sjunka in lite: 24 starter – 21 segrar. Han är en häst utöver det vanliga med Björn Goop, rejäl och elegant på samma gång. Men är det någon gång Gigant Shadow ska förlora är det nu. Han startar längst bak och framför finns flera bra hästar som kan hålla uppe tempot. 5 Staro Mcmillan körs av dansken Steen Juul och har gått de tuffaste loppen i fältet. Vi gillar Staro och är vår första häst – men vi vågar inte ta bort giganten längst bak. Letar efter lite skrällar? 4 That´s Art och 3 McGarret har kapacitet att pressa dem båda.

Helgarderingen:
V75-3
Det luktar galopprisk för favoriten 3 Fossens Valley. Bakom henne finns det så många som kan vinna att vi helgarderar. Vi har fått feeling för 2 Melizza, 11 Fröken Sting och 12 JJ. Tre superskrällar som inte alls känns borträknade. Med en kändare kusk hade spelprocenten varit högre, såklart. 13 Walkie Talkie har visat att hon kan vinna från tråkiga spår, vår första häst i loppet. Dessutom har Untersteiners gett grönt ljus på 1 Velegance. Vi helgarderar och konstaterar nöjt att favoriten är överspelad.

Guldhästen:
V75-7
Man glömmer ibland bort att alla hästar i gulddivisionen har en fantastisk kapacitet. Förra helgen blev det en superskräll i guldloppet med Velvet Gio, visst finns det skrällbud här också. Men, känslan är att de står mellan tre hästar.

Vi rankar 5 Nadal Broline högst. Goop tillbaka upp och segerchansen ökar direkt. Man blir inte riktigt klok på Nadals ojämna prestationer, men nu är det dags för en ny superprestation. 11 Milliondollarrhyme såg ut som Usain Bolt i Berlin 2009 senast. Det gick så snabbt att de såg ut som de andra joggade. Wow, vilken häst det är. Kan han göra det igen från spår 11?
9 Milligan’s School var inte så bra som vi trodde senast, ändå vann han relativt enkelt vilket säger en del om vad kusen kan.

I vassen bakom lurar 2 Global Trustworthy som efter skadan är tillbaka med besked. 6 Elian Web var superb senast från ett hopplöst läge och pressade ändå Milligan’s School. Ta med säger vi! Kupongrensaren heter 10 M.T. Joinville – när Susanne Richter säger att han har chans, då tror vi på henne.

Stallskriken:
V75-2
2 Melizza
Flera fina ston i Diamantfinalen, precis som det ska vara. Känslan är att det kan skrälla också. En häst vi vill lyfta fram speciellt är 2 Melizza. Femåringen har en kuslig förmåga att alltid blanda sig in i striden och från spår två ska hon nog kunna hitta till ett bra läge. Vi gillar även att hon tränas av Ulla Fredlund, tidigare kallblodsexpert som sadlat om och är nu amatörtränare. En travmänniska rakt igen.

V75-4
4 Ellis Pride
Final i Klass II då är 4 Ellis Pride bortlömd efter ett år av tuffa skador. Efter comebacken har han startat fyra gånger och vunnit två, han har gått bra hela tiden. Loppen har gett mycket gott och tränaren Lars Wikström säger att det kanske är dags att rycka skorna för första gången. Att ta bort skorna är alltid något av ketchup-effekt, som förbättrar hästen direkt. Kanske som Kalmar FF utan Magnus Pehrsson? Han blir otroligt farlig. Vi rankar honom som topp tre tillsammans 6 Le Crack Sox och 4 Ibra Boko.

V75-5
8 Harran Boko
Tre stora favoriter i loppet enligt spelarna. Men 8 Harran Boko går under radan, tränad av Conrad Lugauer. Det är den enda häst han tar med upp till Solvalla på lördag. Han tror nog på en hygglig chans då, och det gör vi med. I sin senaste start vann han enkelt och har krafter kvar. Löser Conrad han det från spår 8, skrattar vi hela vägen till banken.

Avslagen: 
V75-1
4 From The Mine
Senast gav vi avslag på honom och nu gör vi det igen. I skrivande stund andrahandsfavorit med femton procent. Senast mötte han spiken Ural och var chanslös. Det finns dessutom flera bättre bud i loppet som vi hellre garderar med.

V75-7
6 Global Winner
Nej, vi betalar inte för denna tredjehandsfavorit. Vinner i enklare gäng och känns alldeles för högt spelad för att ta med om man letar skräll bakom vårt lås.

Stora systemet: 2880 X 0,50= 1 440,00 KR
V75-1 3 Ural
V75-2 1,2,3,4,5,8,11,12,13,15
V75-3 3 Mellby Free
V75-4 1,4,6,7,9,11
V75-5 5,8,9,11
V75-6 5,12
V75-7 2,5,6,9,10,11

Lilla systemet: 576×0,5 = 288 kronor
V75-1: 3 Ural
V75-2: 1,2,3,4,5,8,11,12,13
V75-3: 3 Mellby Free
V75-4: 1,4,6,7,9,10,11
V75-5: 5,8,9,11
V75-6: 5,12
V75-7: 5 Nadal Broline

V86: Spikar till sju procent

V86 på Bergsåker och Solvalla. Då finns en superspik till sju procent.Och ett bortglömt drag som var tvåa bakom Green Mamba senast. Superspiken: V86-7 Just

Läs Mer »