Max Nordlinder

Max Nordlinder

Michael Johnsons motsats

Share on facebook
Dela
Share on twitter
Dela

Premiär för ”veckans stallskrik” där vi letar efter veckans bästa kupongrensare. I Bollnäs dyker den upp redan i första avdelningen.
Första gången jag såg Wingmaster fördes mina tankar till Michael Johnsson, ni vet han som slog världsrekord 1996 på 200 meter med ryggen lutande bakåt? Wingmaster är den totala motsatsen.
Hästen är liten och ser inte mycket ut för världen när han trycker huvudet framåt i travet.
Nåja, Wingmaster krossar Michael Johnsson!

Estetiska skäl?
Jag undrar om det är travstilen som gör att han är något bortglömd bland spelarna? Vågar inte spelarna spela på en häst som skiljer sig från konkurrenterna?
Sex procent? Är ni helt galna? Vakna!

Formen är fin.
Det blev seger senast och gången innan blev han tvåa. Då var han snabbare än Crazy and Quick och nu möts dem igen. Visserligen avslutade Crazy and Quick starkt men att den ska vara spelad till 17 procent är för mig en gåta. Det borde vara tvärtom och det är det som gör Wingmaster till ett riktigt fynd.

De tuffaste konkurrenterna på förhand sätter jag ett litet frågetecken på. Runt 40-45 procent på Global Winner med ett sämre spår. Majestic Man från Finland är spännande med Goopen upp. Men hur mycket vet vi egentligen när lopparkivet står tomt på den finska sisun. Wingmaster är veckans stallskrik och för mig återstår det bara en sak att skriva. Den ska med på en seriös kupong.

Ser ni hur Wingmaster trycker ner huvudet och flyger fram?


Lycka till!
Max

V86: Spikar till sju procent

V86 på Bergsåker och Solvalla. Då finns en superspik till sju procent.Och ett bortglömt drag som var tvåa bakom Green Mamba senast. Superspiken: V86-7 Just

Läs Mer »